A szakszervezet

Üdvözlöm! Székely Tamás vagyok, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, és 2012 decembere óta egyben az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Ebben a blogban a munkavállalói érdekképviselet hétköznapjaival, a szakszervezet életével foglalkozom. Reményeim szerint nem csupán a tagjaink, de a szélesebb közvélemény számára is fontos, érdekes információkat oszthatok meg az olvasókkal. www.vdsz.hu

Lájk!

Friss topikok

EVM dolgozókért

2014.02.12. 22:32 Székely Tamás (VDSZ)

Kedves Kollégák! Tüntetők!

100 emberért jöttünk össze és most ezreknek tűnnek. Ez a szolidaritás, ez az ami erőt adhat e 100 munkás mostani küzdelméhez. Hatalmas dolog és köszönet jár érte.

IMG_5972.JPGNem véletlenül vagyunk itt! Ebben a házban forr az alantas cselszövés. 100 ember, aki a sok éves lemondás után maradt a nagy EVM-ből már nem számít. WU2, Ultra, Bip és még sorolhatnám a superbrand termékek sorát, amit ma már aljas módon átjátszva akár egy sufniban gyártanak az itt összegyűlt kollégák kárára. Mert itt nem lehet másról szó csak arról a folyamatról, amit más országokban pillanatok alatt feltérképeznek, és a bűnösök kezén kattan a bilincs. Itt vagy Maciarc?  Hol vagy Szupkay? Tudod, ez nem a Dumaszínház, de nem is a Showderklub! Itt vannak a háttérben manipulálók?

Valószínűleg azt a szót már nem ismerik ott, hogy lelkiismeret.

A 100 kolléga  várja fizetését, és elsikkasztott pénzét! 100 embernyi lelkiismeret.

100 család szeretné tudni, hogy fizeti ki ma, a holnap tartozásait, amit figyelmen kívül hagytatok, amikor megterveztétek ennek a gyárnak ez eltűntetését.

Miért vagyunk itt? A válasz nagyon egyszerű. Minden szál ide, erre a címre vezet. Mi nem vagyunk bábok, akiket telefonon utasíthatnak. Nem vagyunk rongyok, akiket ha tele a zseb el lehet dobni. Itt vagyunk és tárgyalni akarunk.

Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége képvisel titeket, immár a negyedmillió munkavállalót tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség tagjaként. Az állásidőre kényszerített, kisemmizett gyári munkásokat, akiknek a feje felől viszik el a gyárat, akik blokáddal és tüntetéssel igyekeznek felhívni a figyelmet a közelítő tragédiára, a legnagyobb magyar munkavállalói érdekképviselet védiA VDSZ - a szolidaritás erejét érezve más szervezetektől – mindent, megtesz azért, hogy mihamarabb tisztességes elszámolás legyen. Meg kell hallania a hangunkat!

De nem a Maciarccal!

Mi partnerek vagyunk mindenkinek, aki garantálja e 100 ember bérét és tisztességes elszámolását.  

A kormányzathoz is fordulunk, hogy erősítse meg a hatóság fellépését, akadályozza meg a további jogsértéseket, valamint az EVM dolgozóinak haladéktalan kártalanítását a bérgarancia-alapból.

Ez a folyamat nem lesz gyors. A jog még mindig nem a tisztességes munkavállalót támogatja. A küzdelemre rátok is szükség van, mert egyedül nem fog menni. Szerveződjünk! Továbbra is őrizni kell azt amit nem vittek el, hiszen ez az egyetlen kézzel fogható erőnk.

Nem adhatjuk fel, mert a helyzet kilátástalannak tűnik, de nem reménytelen!

IMG_5947.JPG

komment

Címkék: szakszervezet VDSZ EVM

süti beállítások módosítása