A szakszervezet

Üdvözlöm! Székely Tamás vagyok, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, és 2012 decembere óta egyben az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Ebben a blogban a munkavállalói érdekképviselet hétköznapjaival, a szakszervezet életével foglalkozom. Reményeim szerint nem csupán a tagjaink, de a szélesebb közvélemény számára is fontos, érdekes információkat oszthatok meg az olvasókkal. www.vdsz.hu

Lájk!

Friss topikok

Elég volt!

2018.12.17. 13:00 Székely Tamás (VDSZ)

Barátaim! Dolgozók!

 

Székely Tamás vagyok, a vegyipari szakszervezet elnöke. Az elmúlt napok tüntetéseiről néhányótoknak ismerős lehet AZ ARCOM. Igen, a vegyipar! Van válaszunk a fideszes könnygázra.

23117134_d277bbc8b98670a1430b8581b0d6eed1_xs.jpgÉs van válaszunk a rabszolgatörvényre is. Azért vagyunk dühösek, mert ez a kormány a figyelmeztetésünk ellenére semmibe vesz minket, dolgozókat, és kiszolgáltatja azokat, akiket éppen meg kellene védenie. A henyélő hatalomnak, a páváskodó ruhagyuriknak csattanós választ fog adni a magyar ipar. Mi képviseljük a kormány stratégiai partnereinek felénél a dolgozókat. Gumit, gyógyszert, papírt ugyanúgy nem tudsz nélkülünk gyártani, ahogy nem lesz gáz a csőben, se rezsicsökkentett, se másmilyen.

Mi nem vagyunk Sorosbérencek! Mi dolgozók vagyunk, nem úgy, mint az a 130 IGEN gombot nyomó,  gyárat belülről soha nem látó urizáló képviselő.

Vegyétek tudomásul mind, akik ezt a szégyent megszavaztátok, hogy nálunk nem lesz rabszolgatartás. Nem csak ma, nem csak itt, nem csak a könnygázfelhőben harcolunk a szégyenletes törvényetek ellen. Harcolunk minden munkahelyen, minden munkáltatóval, minden egyes percért, amit a dolgozók akarata ellenére erőltetnek.

Valódi dolgozókról beszélek. A mi kollégáink állítják elő azokat a termékeket, amelyekkel utána Orbán Viktor büszkélkedik. A mi tagjaink és munkatársaik tartják vállukon a magyar ipart, és vele a magyar gazdaságot – és ők azok is, akiknek a hideg télben a fűtés, sötétben az otthoni fény köszönhető. De beszélhetnék még állami alkalmazottakról, akiknek a munkáját semmibe veszik.

A fő-vő lámpáihoz nincs közünk.

Mi valódi dolgozókat képviselünk. Most is, megint, immár nyolc éve egy olyan emberrel szemben, aki elvégzett egy jogi egyetemet, tandíjmentesen, Soros kifizetett neki némi oxfordi tanulást, majd hazajött, és azóta az a rögeszméje, hogy eldönti, nekünk mi a jó. Egy ember, akinek még soha nem volt főnöke. Akinek még soha nem volt szabott munkaideje és túlórája. Akinek nem kell betegszabadságra mennie, sőt, még a sort se várja ki az orvosnál. Ő akar minket rabszolgává tenni, és személyesen ő fújja az arcunkba éjszaka a könnygázt. Ő mondja meg milyen jó lesz a hatnapos munkahét! Hát nem!

48384147_1965935576817326_6116090698597924864_n.jpg

SZTÁRJKOLNI fogunk! Sztrájkolunk pedagógussal, fémmunkással, kereskedővel és mindenkivel, akit 400 órára vagy ingyen helyettesítésre kényszerítenek. Mert tudjuk, hogy ez igazán a haverok cégeinek kellett. Akik kilapátolják a pénzt, és dolgozóikat semmibe veszik.  Az államnak kellett, aki most rúg igazán bele  ápolóba,  hivatalnokba,  tűzoltóba és  rendőrbe.

ÉN FELKÉSZÜLTEM. Durvább vegyszerekkel is dolgoznak a vegyészek, mint amit itt fújdogáltak. Egyébként hadd kérdezzem meg az itt megjelent rendőröket: ugye, ti is durván túlóráztok? Ugye, titeket se fizetnek ki rendesen ezek a gazemberek?

De nem csak innen üzenjük, hogy elegünk van!

Üzenik: Győrből, üzenik Békéscsabáról, Debrecenből, Miskolcról, Veszprémből, Szegedről!

Üzenjük együtt: ELÉG VOLT!

De van egy házi feladat! Szakszervezetet kell szervezni! Csatlakozni kell hozzánk! A diákok már megtették.

Ma is itt vagyok az első sorban, ma is kiállunk a dolgozókért. A VDSZ jelmondata ugyanis az, amit immár ti is tudtok, drága barátaim, tüntetők:

TÖBBEN ERŐSEBBEK VAGYUNK!

 

 

Fotó: index.hu / B.Molnár Béla

komment

Címkék: tűntetés Szakszervezet rabszolgatörvény

süti beállítások módosítása