A szakszervezet

Üdvözlöm! Székely Tamás vagyok, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, és 2012 decembere óta egyben az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Ebben a blogban a munkavállalói érdekképviselet hétköznapjaival, a szakszervezet életével foglalkozom. Reményeim szerint nem csupán a tagjaink, de a szélesebb közvélemény számára is fontos, érdekes információkat oszthatok meg az olvasókkal. www.vdsz.hu

Lájk!

Friss topikok

Székely Tamás beszéde a 2018. december 8-i tüntetésen

2018.12.09. 16:53 Székely Tamás (VDSZ)

Tűntetők! Barátaim! Kollégák!

Sokan vagyunk!

Haragot érzek a levegőben. Azoknak a jogos dühét, akik ezt az országot a munkájukkal eltartják. Az ezerszer elárult, újra és újra megnyúzott magyar munkavállalók haragja hozott ki minket az utcára. Tegnap éjszaka még a kormánypárti konföderációk is elismerték, hogy átverte őket a Fidesz. Köszöntöm körünkben őket is tüntetőit!  Minket nem derékon vágtak, hanem átvertek, letepertek. Sztrájktörvény, korkedvezmény, cafetéria, munka törvénykönyv.

20181208_kozosenarabszolgaellen18.JPG

Elég!

Én, Székely Tamás a VDSZ elnöke ma az ipari dolgozók üzenetét osztom meg a nyilvánossággal.

A mi kollégáink ugyanis azok, akiknél szó szerint  érthető a „rabszolgatörvény”. A magyar kormány stratégiai partnereinek felénél mi védjük a dolgozók jogait, egészségét, gyakran életét. Hatalmas gépek között, halálos vegyszerekkel, üvöltő zajban, kemence forrósága és hűtőkamrák hidege mellett is: termelni kell. Télen, nyáron, ünnepnapon: a gép forog. A mi kollégáink betegebben élnek és korábban halnak. Nem úgy, mint a közpénzes benzinkártyával tankolt - szolgálati luxusautóval - a közpénzből bérelt luxuslakásba fuvarozott politikus urak. Ki gondolta volna, hogy 2018-ban ismét a napi 8 órás munkáért kell harcolnunk, mikor máshol a heti 28 órás munkahétben állapodnak meg. Tudja ezt Kósa – Szatmáry páros, amikor külföldi példákat sorol népnyúzó tervének alátámasztásához? 6 napos munkahét?!

20181208_kozosenarabszolgaellen42.JPG

De ezt mi nem engedjük!

Itt tüntetnek velünk az Audi kiváló dolgozói is. Ők gyártják azt az autót, amiből nem hajlandó kiszállni a politikus, hogy szót váltson velünk, magyar dolgozókkal!

Sőt, úgy gondolták a képviselő urak, a fűtött ülésen terpeszkedve, hogy a magyarok még nem dolgoznak eleget. Úgy gondolták, hogy 400 túlóra is elfér, és elég három év után kifizetni azt. Nem érdekli őket az egészség vagy a család, az általuk hirdetett családok évében.

Ezért vagyunk dühösek, ezért vonultak az utcára a kihasznált dolgozók, akikből rabszolgát akarnak faragni. Világos, hogy mi zajlik itt. Simabeszédű politikusaink elvarázsolják, biodíszletnek használják magyar konföderációs vezetőket. Semmibe veszik őket az egyeztetéseken, hogy a végén csak a hazugság maradjon, amit aztán két kézzel szavaznak meg a gyárban még nem járt hűbéresek a Parlamentben. Eközben a tüntetésünk idejére lezárják a Kossuth teret. Talán félnek?

20181208_4556.JPG

 Elég volt! Ti is így gondoljátok?

Ezért elmondom, mit teszünk mi, a magyar szakszervezet cselekvő ereje: minden egyes munkahelyen egyenként állunk ellen. A két kezünkkel tartjuk vissza ezt a törvényt az alkalmazástól. Teszem, amit az elmúlt évtizedekben sok jó kollégával együtt tettem: megvédjük a dolgozókat, megvédjük a kollégákat, helyben, a munkahelyeken. Ti, drága barátaim, akik messziről, akár az ország másik sarkából jöttetek ide, hajnalban keltetek, legfeljebb egy szendviccsel a zsebetekben mégis az első sorban tartjátok a zászlónkat, emeljétek magasra!!!

Számíthattok ránk, én is megyek hozzátok. Segítek, segítünk.

A rabszolgatörvény ugyanis ma még csak egy papír. A vezetőink nem tudták agyontárgyalni, hát a mi dolgunk lesz agyonverni. Ebből a papírból ugyanis rabszolgaság csak akkor lesz, ha a munkáltató úgy dönt. De mi akkor rúgjuk rá az ajtót, akkor állítjuk meg a munkát, akkor zárjuk körbe az üzemet a dolgozókkal. Mert ez a szakszervezet dolga, mert mi ezt a VDSZ-ben mindig is így tettük.

Keressünk hozzá szövetségeseket!

Halljátok képviselők! Most bizonyítsatok kit képviseltek ott bent! Szerdán álljatok ellent és mutassátok meg kik is vagytok, számoljatok el lelkiismeretetekkel! Bojkottáljátok a végszavazást! Aki igennel szavaz saját népét árulja el

És itt vannak a diákok, akik jövőjüket látják veszélyben. Nyújtsunk nekik is kezet, mert mi tudjuk:      

TÖBBEN ERŐSEBBEK VAGYUNK!

komment

Címkék: szakszervezet Székely Tamás Munka törvénykönyve rabszolgatörvény

süti beállítások módosítása